Hae tästä blogista

sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Helmikurssin satoa

Tänään loppui viikonlopun helmityökurssi. Teema oli jouluinen mutta toki sai muutakin väkästellä. Ehtihän sitä jotakin, vaikka taas tuntui nuo tunnit menevän kuin siivillä! Ihanaa kun saa joskus keskittyä yhteen asiaan peräti 4-5h. Lumitähtiä pitäisi tehdä lisää, ajattelin niitä koristeiksi ikkunaan, en tosin koko talon ikkunoihin.

Nuo pikkuenkelit oli nopeita ja helppoja, värilliset ei vaan oikein tunnu olevan minun juttuni, mutta ehkä hopeisia tulee tehtyä vielä. Tein yhden isommankin josta ei ole kuvaa. Se on pikemminkin langennut discoenkeli kun päänä on liian iso kimallepallo ja pää notkahtaa.


Ja sitten tein tuollaisen 'herkkuleivos'-rintakorun, mahtaakohan jäädä itselle vai löytää tiensä jonkun pukin konttiin...?

Pikkukeijukaisia oli myös mukava tehdä, käyttötarkoitus taitaa olla moninainen. Noitahan voisi tehdä miljoonan vaikka joulukuuseen - jos siis olis sitä aikaa.

Ilahduin eilen niin ylimääräisestä yön tunnista ja siitä että sain tuon nuorimmaisen ajoissa nukkumaan että tein tuollaisen yksinkertaisen tilda-sydämen. Ompelin sen kokonaan käsin, oli ihan pakko kokeilla pitkästä aikaa sitä pykäpistoa kun Piipa sitä blogissaan niin ylisti ;)

perjantai 24. lokakuuta 2008

Jonkinsortin käsityötä kai tämäkin...

Eilen illalla suihkusta tullessani katsahdin peiliin ja tuli mieleen että jospa pätkäsisi hiuksensa. No siinä samassa oli jo lankasakset käsissä ja leikkasin n.3-4cm pötköt pois kuontaloa painamasta. Ilmiöhän oli kuin omenapuilla syksyllä, kun painoa lähtee niin oksat singahtaa ilmaan :) Omaan tällaisen luonnontaipuisan hiuslaadun joten ihan kauheasti ei heti huomaa miten kuten on limpsottu, mutta tiedoksi tutuille että kun tavataan niin pitäkää pikkusaksia mukananne. Voitte sitten aina tasoittaa kun pahoja lovia huomaatte. Sattui tuo tukka tipahtamaan roskissa kas kummaa jätskipaperin päälle, kunnes huomasin että kompostikasaanhan nuo menevät. On lähes runollinen ajatus että oma hiuskuontalo lykkää ensi kesänä porkkanaa... Vai oliskohan noista voinut huovuttaa (huovutuskurssi alkoi keskiviikkona) jotain silkkiuikkua tahi tukkasotkaa?? Tästä tulikin mieleeni; terkkuja Marjaanalle Hesaan!

Tänään alkoi helmitöitä jouluksi -kurssi ja sain aikaan ison lumihiutaleen. Huomenna jatketaan heti aamusta. Kuvaan kurssisatoani sunnuntaina!

sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Syyssunnuntaita


Olin tänään emäntänä Me&i kutsuille, kivasti oli väkeä ja väkersin eilen illalla vieraille teemaan passelin paakkelssin. Piti tehdä marsipaanista mörkö kakun päälle mutta kutsuilla huomasin että tein hampaiston sittenkin väärin päin! No maistui kai se noinkin...

Eilen oli kaunis syyspäivä, tuli taas kerran haravoitua ja samalla napsin syyskuvia.

Tässä muutamia pihanäkymiä.






Se aiemmin mainitsemani 'vannehame' entisestä lampunvarjostimesta tuli vihdoin valmiiksi. Henkselit siihen tosiaan tarvittiin, niihin uhrattiin yksi huivi, toinen koristaa itse hametta. Kuten kuvasta näkyy, neiti on viimeistellyt asukokonaisuuden uusiokäyttöä odottavalla pitsiliinalla asettamalla sen päänsä päälle. Tyyli se olla pitää.


Ensi viikolla alkaakin uusia kässäkursseja!Kivaa! Kai tässä taas joskus ehtii tehdä täällä kotonakin jotain. Odottelen jo kuumeisesti sitä Tildan talossa -kirjaa, vaikka taitaa mennä pitkälle marraskuuta ennen kuin postilaatikko kolahtaa.


Jos blogissa tulee olemaan pidempiä taukoja niin tämä kuva ehkä selittää jotain, meidän yhteydet ulkomaailmaan on näiden pylväiden varassa. Tarkkasilmäiset huomannee käpytikan ruokavarastoja pylvään väleissä.

keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Pikku puuhasteluja

Nyt on tullut tehtyä tällaisia nopeita pikkupuuhasteluja. Tildakortteja tein ihan Tiimarin peruspohjiin muutamia, nyt vain yksi kuvassa kun muut pistin jo menemään :) ja sitten väkersin parit rintaneulat.
Kruunu meni serkun tytön prinsessalle nimpparilahjaksi ja punainen tildattu serkulleni. Kiva jaella näitä pikkulahjoina.
Tänään sain jatkettua myös lampunvarjostimesta vannehame -projektia :) Käsityökurssilla Marja teki kanaverkosta aivan upean uuden varjostimen pöytälamppuunsa ja dippasi sen paperi-puuvillamassaan. Siitä tuli kerrassaan tavattoman kaunis! Sain häneltä lampussa olleen vanhan varjostimen josta tulee passeli 'vannehame' meidän vanhemmalle neidille. Tosin henkselit tarvitaan että luomus pysyy päällä.
Eilen siis loppui paperikurssi ja harmikseni unohdin taas kameran kotiin. Ainakin yksi ehdoton must tulevien projektien listalla on Paulan tekemä ihana akvaario minkä hän oli taitellut kanaverkosta, niin ikään dipannut paperimassaan ja sisustanut paperilla akvaarioksi, paperimassakaloja myöten. Kokonaisuus oli huikea ja sellaisen jonkinlaisena versiona aion toteuttaa myös meille. Allergiaperheeseen erinomainen lemmikkikorvike :)

Tässä myös yksi kuva nyt kolmesta valmistuneesta 'lumipallosta'. Pujotin helmiä, ja joihinkin myös paljetteja, rautalankaan ja kieputin sitä palloihin. Olisihan tuon voinut tehdä paljon helpommin ostamalla tarjouksesta mistä vaan jotain vastaavaa koristenauhaa, vaan kun on tämmöinen että kivempi olis kun olis itte tehty... niin että itseäni saan syyttää siitä että tuollainenkin näpertäminen on niiiiiin hidasta. Lumienkeli/kuningattaressa päädyin ompelemaan helmet kiinni hahmoon. Kuvaan kunhan se joskus valmistuu.

Mies poikkesi tänään mökillä. Syksy on saapunut Ruovedelle. Kesällä kuikat huutelivat ja joutsenet vastailivat. Nyt taitaa vain puiden lehdet pitää pientä kahinaa. Oli siellä kiva kesä. Ja seuraavaa jo odotellaan.

sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Sunnuntai -taas!

Viikot menee ihan silmissä, taas on sunnuntai, tai pikemminkin pian jo maanantai. Meillä on syyslomaviikko (kellä on kellä ei -kyselee hoitovapaalla oleva....) joten ehkä jotain jääkaapin oveen ilmestyneestä syystöiden listasta pitäisi saada yliviivatuksi. Minä en valitettavasti ole näin järjestelmällinen vaan tuo perheemme toinen aikuinen. Joskus ehkä meidän perheen ainoa sellainen :)
Viikonlopun aikana oltiin kastajaisissa, ihan rock-kastajaiset eivät ohjelmalliselta osuudeltaan olleet, mutta nämä meidän tyttäret paikallisen 3v. lahjakkuuden kanssa esittivät ansiokkaasti yhteissoitannalla fuusiojatsia pianolle.
Minä olen nyt pikku-Pinjan isotäti :)
Tänään olin kirppiksellä. Toin sieltä vanhemmalle tytölle tuliaisina äkkiseltään porona ostamani pehmoeläimen ja vasta kotona huomasin että hirvihän se perkules onkin! Hah, metsämiehen tyttärenä pikkusen hävetti! No meillä se toimittaa poron virkaa ainakin jouluun saakka ja sai jo ansiokkaan koristuksenkin kaulaansa. Tuo vanhempi neitimme on äärettömän tuottelias koristelemaan paikan kuin paikan. Tänään kotiin tullessani oli mm. nuorimmaisen ruokalappuja ripustettu kirjoittimeen roikkumaan. Päivässä näitä erilaisia koristuksia ja kasoja ja sommitelmia suolletaan sellaista tahtia ettei perässä tahdo pysyä. Nimenomaan enää tahdo. Mahtaakohan tulevaisuuden ammatinvalinta olla tuolla sisustuspuolella? Jos niin on niin aika vaikea nähdä häntä edustamassa pohjoismaista vähäeleistä tyylisuuntaa.
Tässä ihan muutama sommitelma mihin olen törmännyt viimeisen vuorokauden aikana:
Nyt pitäisi viimeistellä tiistaiksi muutamia lumipalloja, siis paperi&puuvillamassaan dipattuja pallosia. Kurssi päättyy tiistaina ja tarkoitus olisi saada edes suurin osa niistä mukaan näytille. Muutaman tildamaisen rintakorun väsäsin eilen illalla, niistä tulee kuvaa myöhemmin kunhan saan enemmän valmiiksi. Koskahan saisi aikaa ompeluun???

torstai 9. lokakuuta 2008

STYn lokakuun paketti saapui!

Tänään postilaatikossa oli paketti Salaiselta Tilkkuystävältä! Sain hienon kasan erilaisia kukkatilkkuja, muutamia nappeja, tildanauhaa ja tilda silityskuvia! Sellaisia en olekaan ennen käyttänyt. Oli kiva avata yllätyspakettia ja innolla odotan jo marraskuun tulevaa pakettia. Mitähän salainen ystäväni silloin onkaan keksinyt!!!?

keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Piäntä laittoo...


on nyt eteisessä suoritettu. Tapetti on seinässä, muutamat listat puuttuu vielä. Kumma kuinka ohut tapetti saa tilan pienenemään ihan silmissä! Mutta samalla on tuonut kyllä tiettyä kotoisuutta tuohon tilaan. Saa nähdä alkaako tästä joku tapettibuumi meidän huusholliin. Tässä kuvassa värit näyttää hieman voimakkaammilta mitä ne oikeasti on. Tapetti on William Morrisin krysantteemia :)
Maanantaina koin yllättävän jälleennäkemisen paikallisessa Tiimarissa. Meidän vanhemman tytön unipupu halasi siellä kassan näyttöä!! Pupu on ollut hukassa ainakin puoli vuotta ja kun katosi niin mies lähti sekä autolla että hölkäten tarkistamaan reittiä (tulin lasten kanssa tupliksilla vanhemmiltani 7km päästä) mutta pupua ei löytynyt. Silloin ei kyllä kaupassa poikettu joten jonkun muun hoivissa on pupeli ollut ja jäänyt nyt vuorostaan Tiimariin. Oli kyllä meidän, tunnistin paikkaukseni :) Tyttö ei ole huomannut mitään, meillä on onneksi ollut toinenkin. Ilman pupua kun ei nukkuminen onnistu ja kaupoista ei ole vastaavia enää löytynyt. Mikä onnenkantamoinen siis että löysin hänet (!) Tiimarista!

Olen tässä tuunaillut, tein ilmoitustaulun jonka paikka tulee olemaan hirsiseinällä. Pistin tavallisen korkkitaulun päälle kaksipuoleisella teipillä kankaan. Taulu on Vapaa Valinnasta, sieltä löytyi meille vallan hyvin passelilla listalla olevia tauluja. Olin jo varautunut maalaan reunat esim. valkoisella mutta nyt ei tarvikkaan.
Tildattukin on, heh, nimittäin nappeja. Niistä en vain saanut kunnon kuvaa. Virkkaan vanhemmalle tytölle neuletakkia ja siihen päällystin napit. Kuva tulee kunhan saan sen valmiiksi. Eli kun tässä lupaa niin pakko se joskus on saada valmiiksi....?

Anoppi kävi tänään, oli pelastanut pihaltaan keijunmekkoja eilen illalla ennen pakkasyötä ja toi ne meille. Meillä olikin aamulla vielä reilu 2 astetta pakkasta. Tästä se talvi ( ja joulu -jeee!!!) lähenee kaiken aikaa. Mistä tulikin mieleeni että Juju-kerhon lehti tuli tänään ja siinä kuukauden kirjana on kuin onkin se Tildan talossa. Maltan tuskin odottaa että pääsee selaileen!!!

lauantai 4. lokakuuta 2008

Tepastelua, tapetointia ja tildausta

Kaikkia ed. mainittuja piisaa tässä viikonlopussa. Nuorimmainen täytti viikolla 11kk ja päivän kunniaksi päätti ottaa ensimmäiset askeleet ilman tukea. Nyt harjoitellaan jo joka päivä. Tästä se lähtee - kohta nuo juoksee täällä kumpainenkin. Päivällä leikittiin huiveilla, neidit oli maireina ;)
Eteisen tapetointi etenee, huomenna voisi saada jo kuvankin joltain seinän pätkältä.

Minä olen hurahtanut tildaamaan purkkeja. Tässä osa tämänhetkisestä saldosta. Lisää purkkeja odottaa aitassa, pitäisi hakea tildattavaksi kunhan ehdin.

Eilen saatiin kasvihuone lopulta kokonaan talviteloille. Ruukut odottelevat tulevaa kevättä, vahtiin jäivät pupukaverukset. Joskohan ensi kesänä saisi tehtyä sen ihanan puutarhatildan kasvihuonetta koristamaan?

keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Teepparipupuja uusiin koteihin



Tänään käytiin kyläilemässä serkulla, vietiin pikkuserkku Ellille oma pupu mihin iloksemme tykästyi niin että pureskeli sen jo aivan märäksi. Meillä alkaa näitä pupuja oleen jo vähän nurkassa jos toisessakin. Ystävät on lahjoittaneet pois joutavia T-paitoja joista kesällä virkkasin parit tuolin pehmustetyynyt ja leikkimökkiin maton. Kuteiksi leikkaaminen on kuitenkin hidasta ja aika väheni entisestään nuorimmaisen opittua liikkumaan joten leikkaaminen jäi. Sitten aloin tekeen näitä kierrätysteepparipupuja. Elli sai omansa tildatussa purkissa. Viimeistelin sitä yöllä kun keskiyön levollisina hetkinä kuului riipaiseva huuto meidän talon rakenteista, hiiri jäi loukkuun! Useina öinä kuuntelin sen juoksemista, oli oppinut meidän loukutkin niin hyvin että kävi vain iltapalaksi napsimassa juustoa. Nyt oli uusi loukku ja siihen napsahti, mutta kyllä osasi olla karmiva kiljahdus.

Eilen tuli kauan odotettua sähköpostia tilkkuilijoilta, sain ystävän osoitteen jolle kasaan tilkkuiluun liittyvän pakettin joka kuukausi vuoden loppuun saakka. Olen hänen salainen ystävänsä - jännää, kukahan on minun ja millaisia paketteja minä saan??? Mietin jo innoissani pitäisikö osallistua myös tilkkuilijoiden joulukalenterivaihtoon, mutta ehkä en nyt ahnehdi liikaa ettei tule se kuuluisa suttainen loppu.