Hae tästä blogista

perjantai 29. tammikuuta 2010

Palleropupu rasioilla ja muilla höysteillä



Ihana rasiakurssi on takanapäin. Viime viikonloppu hiottiin, liimattiin, leikattiin veitsellä, taas liimattiin ja edelleen liimattiin. Mukavaa oli ja sain kuin sainkin ne kaksi puolivalmista valmiiksi asti. Yllätin itseni ja tein myös sen vuosi sitten mielessä olleen kastemekkorasian, ihanaa kun saa jotain valmiiksi asti!



Kantta vailla ollut korroosionestorasia (siis paperi on sellaista, siitä nimi) sai kannen raitakankaisen! Vaan mitäpä tuolla säilyttäisi?



Vuosia oon säästänyt tätä paperinukkekangasta koska se on mielestäni niin ihana. Nyt keksin laittaa sen rasian pintaan, jossain ompeluksessa olisin sen varmasti siksakannut ja ratkonut päreiksi.



Kannen vetimenä on ruusunauhaa. Sisäpuolelta löytyy tildakangasta. Luulin jo kaikki nämä laittaneeni kiertoon muille tekijöille mutta vielä kaapin nurkasta löytyi pala sinistä tildaa. Ei sillä ettenkö näistä pitäisi, en vain halua käyttää näitä keppareissa eikä varastotiloissa ole tilaa muille kuin kepparikankaille. Valitettavasti.



IIIKK! Mikäs salaattisieppo tämä sitten on?



Pupujussikokeilu taisi jäädä tähän:) Pään malli ei oikein ollut sopiva mutta korvat on kyllä ihan kaukokiitomallia, vai mitä ootte mieltä?



No, jos joku tällaisen haluaa niin toki teen. Mutta pään malli pitää miettiä uudemman kerran.



Eilen tulla tupsahti tämä ihana kirja! En ole olleskaan ainoa joka himoitsee tuota pyörylähametta ja ajattelinkin ehdottaa että eikös olisi syytä pistää joku pyörylävaihto käyntiin? Muistettekos niitä lapsuuden ketjukirjeitä, vähän samaan malliin :) Olisi kiva saada muidenkin tekemiä pyörylöitä kuin vain omiaan. Eikös olisi mukava kun voisi hameestaan muistella mikä pyörylä tuli keneltäkin, sitä paitsi värivalikoimat ei ole kaikilla samat joten saisi mukavasti lisäväriä omaan hameeseensa muiden pyörylöistä. Että tämmönen haaste tällä kertaa, kommentoikaa jos joku tästä kiinnostuu.
Kirjassa on paljon ihania juttuja, oikein harmittaa ettei itsellä ole näitä palmikkoneulekokeilupaloja, olis meinaan rohee takki näille keleillle.



Melkein valmista -osastolla on tämä pipo josta pallukat puuttuvat korvaläppien päistä ja taidan yhden laittaa vielä tuonne pään päälle. Oli nopsa tehdä. Ohje on Käsityölehdestä, ei tuosta Novitasta.



Huomasin Käspaikan sivuilta kivan vinkin hyödyntää pieniä kangastilkkuja, tästä syntyy helminauha :)



Hyvää viikonloppua kaikille!

Omaani mahtuu sekä hautajaiset että synttärit, sitähän se elämä on.

perjantai 22. tammikuuta 2010

Puuhakauden aloitus



Jostain on taas innostus monenmoiseen tekemiseen löytynyt. Mieli tekisi tehdä koruja, neuloa, ommella jne. vaan kaikkeen ei tietenkään aika riitä. Konitehtaan tuotanokausikin on käynnistynyt, eilen syntyi ensimmäiset tilauskepittäjät; Lyyli ja Nipa.



Lyylistä tuli niin jonkun näköinen (pelkäänpä että minun :) että melkein pelästyin. Alkaako tässä jo tehdä itsensä näköisiä keppareita?
Yksi kokeilukin on työn alla, kukapa mahtaa arvata mitä tästä on tulossa?



Muutamia koruja on tullut nopsaan tehtyä, en ole todellakaan mikään kultaihminen mutta nuo keltaiset mollukkahelmet piti ostaa kun muistuttivat niin lapsuuden banaanitoffeekarkkeja, vaikka niissä sitten onkin sitä 'kultaa' sisällä. Sekaan täytyi heittää pikkuisen ruskeaa ja vihreää.





Sinivalkoisista huurrehelmistä olisi tullut hienommat jos olisin hokannut laittaa väliin hopeisia välihelmiä, tai millä nimillä niitä koristelisiä nyt oikeasti mahdetaankaan kutsua. No, voihan nuo tehdä joskus uudemman kerran. Parin viikon päästä on kierrätyskorukurssi jota odottelen jo kovasti. Ja tänään alkaa rasiakurssi!



Suureellisena tavoitteenani on saada tehtyä valmiiksi nämä kaksi, vuosi sitten kurssilla aloittamaani keskeneräistä rasiaa. Harmi vaan että Auli ei taida olla kurssilla mukana oivallisen korroosionestopaperinsa kanssa, en nimittäin tiedä millä tuon isomman rasian kannen päällystäisi jotta sopisi rasian kanssa yhteen.
Hartiat on olleet jumissa jo pitkään joten en ole edes uskaltanut ajatella mitään neulomiseen liittyvää ja lyhyen pinnani tietäen en ole senkään vuoksi viitsinyt juurikaan neuleohjeita lueskella.



Mutta mutta, viimeisimmässä Käsityölehdessä oli herkullinen korvaläppämyssy pallukoilla, siihen piti hetimmiten hakea just samalaiset langat ja aloittaa. Nopsaa tekemistä (onneksi) ja tämä tulee ehdottamasti minulle itselleni :)

lauantai 9. tammikuuta 2010

Kaunis pakkaspäivä

Tänään oli kaunis ja kuulas pakkaspäivä. Kaunis sininen hetki.



Tiinan muistolle.

lauantai 2. tammikuuta 2010

Vuoden alkua


Niin se on uusi vuosi alkanut ja uudet kujeet odottavat. Maanantaina alkaa työt neljän vuoden tauon jälkeen. Tässä vaiheessa on vielä ihan kiva mennä, katsotaan mikä on sitten 'viilinki' maanantaiaamuna.
Ulkona on ihana ilma, ehkä hieman liikaa pakkasta pidempää ulkoilua ajattellen, mutta ehkä luistelemaan päästään vielä tänään. Tai siis harjoitteleen :)



Konitehtaalle on tulossa vielä aleheppoja parin päivän sisään, uusiakin putkahtelee piakkoin kunhan rautakaupassa ehtisi käymään keppejä hakemassa.
Hyvää ja onnellista uutta vuotta kaikille poikkeajille!



Talviomenat on muuten hyvässä säilössä ;)