Hae tästä blogista

lauantai 18. huhtikuuta 2009

Muutama kuvanen näyttelystä


Päättötyönäyttely saatiin sitten avattua ja hienot kekkerit meillä olikin, vaikka ihan limulinjalla :) Madame, tai pitäisikö sanoa Signe :) , napsasi muutamia hyviä otoksia työstäni. Pallukoita alkoi huveta ihan samantien, toivottavasti ainakin suurin osa kirjoittaa portfoliooni viestin mitä niillä tekevät. Olisipa joskus kiva nähdän jossain tuntematon henkilö jolla olisi pallukkani!
Portfolion ja puheen sain myös valmiiksi joten olen melko tyytyväinen kokonaisuuteen. Ihme tyhjä olo on taas vallannut mielen kun ei ole mitään painetta enää näiden suhteen.

Päättötyöni nimi on Taiteilijaluettelo, se juontaa tuohon nimimereen 'nuppineulan' pinnalla. Kaikki lähti siis olennaisesta - tai olen naisesta. Ihan miten kukin meistä halusi aiheen nähdä. Minä näen sen työssäni molemmin puolin. Kaikki lähti alunperin siitä Nina Mikkosen lausahduksesta että niiden vanhempien jotka vievät lapsensa tarhaan, vanhemmuus mahtuu nuppineulan päähän. Jotenkin noin se siis meni. Ottamatta kantaa itse Mikkosen mielipiteeseen ryhdyin katseleen moninaisia nuppineulatyynyjäni ja mietin että mihinkähän noista se minun vanhemmuus sijoittuu jos vuoden vaihteessa palaan töihin. Tästä lähti siis nuppineulaidea. Se muokkautui kuitenkin matkalla olennaiseksi käsityövälineeksi, perinjuurin tarpeelliseksi lähes huomattomaksi (mutta pisteliääksi) apuriksi, monen paikan pelastajaksi. Nyt päästiin naisten nimiin. Halusin nimikoida pallukat, mininuppineulat, kalenterin nimillä. On siellä kyllä puuttuviakin muutama, tuttuja ja ystäviä joiden nimiä ei kalenterista löydy. Näillä nimillä halusin muistaa kaikkia niitä esiäitejämme, käsitöiden taitajia jotka nuppineulan tavoin ovat olleet pisteliäitäkin, vaatimattomia jokapaikan puurtajia. Näin siis minun olennaiseni, Taiteilijaluettelo, syntyi. Siinä olemme me kaikki taiteilijoita.

5 kommenttia:

Elli kirjoitti...

Todella hieno päättötyö :) Odottelinkin tarinaa mitä nimet pallukoissa tarkoittavat, ja nythän se tuli selväksi. Todella hieno idea!

Mimmarna kirjoitti...

Kiitos Elli!

Mukava kun pidit työstäni. Löytyy sieltä Ellikin, vaan et taida tännepäin sen takia lähteä... :)

Anonyymi kirjoitti...

Olipas mukava lukea, millaisesta ajatuksesta omaperäinen ja hieno päättötyösi kumpuaa. Yritin etsiä omaa tai kuopuksen nimeä, mutta en siinä kiireessä löytänyt. Pitää lähteä ilman jälkikasvua näyttelyyn tsiikailemaan tarkemmin... :)!

t. naapurska

Anonyymi kirjoitti...

Loistava päättötyö, oli mukava etsiä puhuttelevia nimiä pallukoiden joukosta (mukaan lähti 3 pallukkaa). Puhe oli erittäin hyvä sekä viihdyttävä, voisit laitaa sen tänne blogiisi.
Lämpimät onnittelut myös vanhenemisen johdosta :-) päästiin taas samoihin lukemiin.

Signe

Mimmarna kirjoitti...

Kiitos Signe muistamisesta!
Ja kiitos muutenkin kehuista. Puheen olen kurssikavereille jo laittanutkin joten taidan olla rasittamatta sillä teitä muita enää ;)
Naapurskalle terveisiä, kyllä siellä teidänkin nimet on, tai ovat ainakin olleet. Että etsimään vaan, vielä ehtii kun näyttely päättyy lauantaina :) Ja sunnuntainahan nähdään myyntipöytien takana!