Hae tästä blogista

perjantai 24. heinäkuuta 2009

Nostalgiareissuja, ostoksia ja pullaaMeillä on tehty mustikkapiirakkaa.
Lapset on innoissaan suu ja kädet täynnä ja vanhemmat vauhkona perässä ettei sitten laapita sinne seiniin matkalla käsipesulle!!!
Vaan onpa ollut hyvää, sen verran että taidan huomenna tehdä taas. Mimma opetteli letittämään pitkoa ja tässä ensimmäinen tulos.


Vanhempani, jotka tänään saivat täyteen kunnioitettavat 55 vuotta yhteistä avioliittoa, ovat taas käyneet ahkerasti mustikassa.


Turha kai mainita että äiti täyttää ensi vuonna 80v. ja isäkin samoja lukemia hipoo. Ihme ikiliikkujia tuo ikääntyneempi sukupolvi, sieltä sitä mettästä tulee ämpäri kaupalla marjaa :) Joskus jopa omia oksia, kuten tässä nämä papan tuliaset.Tultiin tänään mökiltä, nyt sain kuvan meidän mökki'lemmikistäkin'.


Pienestä metsäjäniksestä joka asustaa pääosin meidän aitan alla. Päästää turhan lähelleen, mikä voi koitua kohtalokkaaksi vielä metsästyksen alkaessa. Vaikka koirathan ne jäniksiä ajaa, en ainakaan ole kuullut että kukaan ihan kävelemällä olis pupua napannut.

Kävin tänään helmikaupassa.

Niin tyypillistä. Piti ostaa vain lukkoja (olikin yksittäin yllättävän hintavia mielestäni) mutta kuinkas siinä sitten kävikään.
Nämä siis piti ostaa ja niin teinkin.


Ja nämä tulivat siinä 'ohessa'.Noooh, anopilla on synttärit tulevalla viikolla ja ruskea on yksi lempiväreistään, joten eiköhän ruskeista helmistä saa hyvän synttärilahjan, vaikka kaulanauhan ja rannekorun samaan pakettiin.Sain ystäväni äidiltä ison laatikon kangastilkkuja ja kiitokseksi tein tuollaisen rintarossin,


mukaan ajattelin tehdä vielä sinisen kaulakorun ja ehkä rannekorunkin. Kummallisen kiehtova tuo 'mummomainen' malli tuossa rintakorussa :) Oon tehnyt näitä muutamia ja taidan tehdä edelleen :)
Pikkumillefiorit on myös ihania!Olipa nostalgista käydä vuosien jälkeen ystävän lapsuudenkodissa. Kuinka se pihatiekin näytti niin kapealta?
Olen tässä muistellut tässä sitä meidän kylällä aikanaan, joskus 70-luvulla ollutta kangaskauppaa. Tuon kaverin kanssa kun siellä aina käytiin (no madame nyt on sellainen ompeluvirtuoosi, minä lähinnä vain ihailin kankaita ja kuuntelin langansuunnista :) :) . Muistan sen vanhan talon tuoksun ja myyjättären tupakan tuoksuisen olemuksen. Kaikkea sitä mieleen tuleekin.

Eräänlainen nostalgiareissu tehtiin myös Tottikselle, entiselle lapsuudenmökille joka nykyään on veljeni ja vaimonsa huolellisessa huomassa.Paikkaa ei kaikilta osin enää entiseksi tunnistaisi ja hyvä niin, ihanan viihtyisän paratiisin ovat sinne luoneet muutamassa vuodessa.
Ja niiiiiiiin harmonisen, sellaista/tällaista haluaisin itsellekin :)

6 kommenttia:

Piipa kirjoitti...

Minun isäni on myöskin tuollainen ikiliikkuja, kolme pakastin arkkuakin on täynnä marjoja :)itsellä ei tarvitsekaan poimia,kun voin tehdä omenoiden kanssa aina vaihtokauppaa :)

Todella upea tuo rintakoru!!

Mimmarna kirjoitti...

Kiva Piipa kun piipahdit!

Meille kanssa taitaa tulla omenaa tänäkin vuonna ihan hyvin. Oikein jo odottaa niiden kypsymistä! Nyt popsin minkä ehdin viinimarjoja (joku kai kutsuu herukaksi, minä en)suoraan puskista. Ihania!

Reetta kirjoitti...

Hieno rintakoru! Kun en ole itse ehtinyt noille helmikursseille, en tiedä, miten tuommoisia tehdään. Jos saisin sulta vinkkejä, kun ensi kerran näemme?

Satu kirjoitti...

Tosi hieno rintakoru! Ja kaikinpuolin ihania helmiä...houkuttelevia! Ja suloisia kesäkuvia! On ne vanhat ihmiset aikamoisia energiapakkauksia!

Anonyymi kirjoitti...

Meidän mummeli oli ikionnellinen upeista koruista :-)
Kylläpä Mimma on osannut hienosti letittää pitkonsa.
Soppeen kangaskauppa oli aikamoinen putiikki, sieltä tuli ostettua kangasta metri tolkulla. Nykyään kangaskauppoja on enää harvassa ja metrihinnat pistää pupillit laajenemaan... Aikaa jolloin melkein alushousutkin ompeli itse on kyllä kaipaillut mutta ehkä sitten eläkkeellä siihen löytyy taas aikaa, sitten voi taas kehitellä "erivärilahjehousuja".
Laitoin just kummitädin terveist H.joen metsästä pakastimeen.

Terveisin Madame

Mimmarna kirjoitti...

Kiitti kommenteistanne!

Reetta, tuo rintakorun malli on Helmitöiden vuosi -kirjasta, voin ottaa sen mukaani tiistaina kun tavataan.
Madame, äitisi jo soittelikin kiitokset -kiva kun piti koruista! Ja eiköhän sitä alushousujen ompeluaikaa vielä meillekin liikene...? Joskus.