Hae tästä blogista

keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Joulunäperryksiä

Kiirettä pukkaa, poroa täyttöön ja sitä rataa. Sain ensimmäisen Petterin fyllinkiä täyteen ja kepin päähän, saas nähdä ehtiikö näitä sittenkään montaa tekemään. Aika helpolta tuo kyllä vaikutti vaikka viime hetkellä sain tietty survastua koko pään vähän vinoon keppiin nähden :) Nenässä käytin kangasta askarteluvärin sijaan koska meillä menee kaikki suuhun. Ja näin ollenhan tästä tuli auttamatta Petteri.


Kaverin perhe, 'nalleperhe', sai oman kranssin. Piti tehdä alunperin nuo pikkunallet täytettyinä mutta tajusin jo leikattuani ne kankaasta että niiden pikkukorvien saaminen käännettyä ja kiinnitettyä jotenkin siedettävällä siisteydellä tulee olemaan mulle mahdotonta joten päädyin leikkaamaan ne huovasta. Rouvan nenän täytyy tietysti olla vaaleanpunainen.


Tässä päivänä eräänä ihmettelin kun oli melkein minuutin hiljaista. Epäilin jo pahinta - kumpainenkin lojuisi pää auki olohuoneessa - mutta kas, siellähän ne sovussa luki kirjoja! Tätä kesti siis sen vajaan minuutin. Mutta että joskus voisi siis olla tällaistakin..??? Pikkuhiljaa toivottavasti tätä kohden mennään.

Nyt kumpainenkin neiti on nuhassa, saa nähdä päästäänkö jouluksi kuntoon. Ja kaikkihan on siis vielä tekemättä :( Kai pitäisi osata keventää listaa - kuka tänne nyt nurkkia tulis jouluna tarkastaan? Vaikka kieltämättä sitä joskus oikein haaveilee siitä kuinka saisi edes yhden päivän oikein rauhassa siivota, kai sekin on joku tapa jäsentää elämäänsä. Ehkä tässä lapsiperheen arjessa yksi niitä hankalimpia juttuja mulle onkin sietää jatkuvaa sekamelskaa.

Vielä yksi jouluinen kuva; tungin syksyn paperikurssilla tehtyyn kranssiin valosarjan ja ripustin ikkunaan. Aika kiva siitä tulikin ja pikku tahmatassuilta tarpeeksi korkealla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nalle-rouva kiittää kranssista, siellä se koristaa sisäovea aiemmin saatujen syrämmien kanssa!! Kyllä sitä voi jättää siivoomiset vähemmälle edes kerran vuodessa!!

Reetta kirjoitti...

Pienten kanssa siivoaminen on todella toivotonta! Mun mielestä kun siivoaminen on toivotonta isompienkin kanssa... Petteri on tosi hieno ja aidon näköinen! Poroilla on meinaan usein pää vinossa. Olen nähnyt. Jos yhtään lohduttaa, niin meidän joulu laitetaan kasaan vasta lauantaista alkaen. Tänä vuonna siis kaksi päivää aikaisemmin kuin yleensä, koulu kun loppuu ihanan aikaisin. Ja joka päivälle on kyläkutsu tai muu vastaava, ja aattoyöksi tuli laulukeikkakin ja harkat aatonaatolle! Mielenkiintoista nähdä, miten ehdin kaiken. Toivottavasti saat sen siivouspäivän!