Hae tästä blogista

perjantai 22. toukokuuta 2009

Pian kukkii!Omenapuun kukat olivat tänään jo näin upeasti nupuillaan, jokohan huomenna aukenisivat?Kasvihuoneesta löytyy tällä haavaa jo itämään innostuneita sokeriherneitä ja auringonkukkia, krassikin alkaa pilkistää ruukuissaan. Tänään sain äidiltäni 5 tomaatintainta ja nehän pääsivät heti multiin. Tänään tuli käytyä tyttöjen kanssa myös kukkapuutarhalla, Marna nyppi kukkia minkä ehti ja kasteli kannulla jonka löysi jostain. Samalla väänsi kakat vaippoihinsa joten haju oli omiaan puutarhalle :)Sorruin ostamaan peräti 4 ruusubegoniaa, aivan käsittämätöntä sillä en oo koskaan oikein pitänyt koko kukasta. Ehkä mulla on joku yliannostus sitä koska se on äitini lemppareita ja hän yhteen aikaan aina osti sellaisen minullekin synttäreinä yms. Nyt varmaan tapan nämä ostamani kylmyyteen kun jätin niistä ainakin nämä kolme jo rappusille yöksi. Pihakukkina nämä vois olla siedettäviä jos pysyisivät näin rehevinä ja eikös jossain lukenut että tuo samainen kukka alkais olla ihan muodissa? Että sillä määkin.... hah hah.
Kaksi keijunmekkoa oli ihan pakko ostaa ja nyt ne vielä toistaiseksi nautiskelevat ostoamppeleissaan pupujen kavereina. Tarkoitus on siirtää kunhan keksin mihin. Ja pupuille pitäsi tänä kesänä saada puutarhatilda aikaiseksi, ehdottomasti. Tai viimeistään ensi kesänä...

Raparperipiirakkaa tein eilen uusista raparpereista, viimeiset piirakan rippeet nautittiin tänään mummun ja papan kanssa kahvitellen. Piirakasta tuli vallan hyvää vaikka munatonta ja maidotonta olikin. Samalla kääretorttupohjan reseptillä taidan tehdä pari raparperikeikauskakkua sunnuntaille tyttöjen nimppareille.Sain sohvatyynyjen päälliset vihdoin eilen valmiiksi. Eri asteisesti työn alla ne on olleet mulla jo varmaan vuoden, kangas on ollut ainakin pitkään hommattuna mutta taisi olla viime vuoden puolta jo kun keksin että siitähän tulee meidän väreihin sopivat tyynyt. Vähän tylsät näistä kyllä mun mielestä tuli, mies on kovin tyytyväinen. Peruskamaa.
Tehdyistä töistä puheen ollen kuva nyt myös tästä,siis siitä tuunatusta kellosta jonka joskus aiemmissa postauksissa olin kuvannut. Väistämättä mulle tulee tästä joku 'hollandaise' mieleen vaikka tiedän kyllä että se on kastike ;) Tuo 'kukkaloisto' vie mielen hollantilaiseen tulppaanimereen. Tämä taisi mennä pikkusen överiksi mutta ehkä tämäkin jostain paikkansa löytää. Vielä kun jaksaisi nuo viisarit laittaa keskenään oikeeseen aikaan ;) Tuon puuhepan ostin rompetorilta käsityövirtuoosi Päiviltä jos en jo aiemmin tätä hepoa ole täällä esitellyt.

Mimma innostui tässä päivänä eräänä kuvailemaan, syntyi melkoinen kavalkadi leluista yms. tärkeästä. Kuvakulmat on mielestäni kovin taiteellisia joten tässä muutama otos. Olkaa mykistyneitä ja ihailkaa :)
Ihan pakko laittaa vielä tämä illanvirkku, peppiperuuki löytyi taas jostain ja essukin sopii yöppärin seuraksi vallan hyvin kun ei sitten pätkääkään väsytä :)Meidän omia polkuja taapertajan tapaa milloin mistäkin, 83 cm ikiliikkujaa, nyt ihan puun takaa.

2 kommenttia:

~Maria~ kirjoitti...

Ihanan keväistä tunnelmaa!

Mimmarna kirjoitti...

Kiitti Maria käynnistä!
Sinun blogissa oli niin kiva tausta että kävin minäkin sieltä uuden hetimmiten nappaamassa :)