Hae tästä blogista

tiistai 12. toukokuuta 2009

Tästä se taas alkaa...nimittäin hölkkäily! Kaivoin tänään 5 vuotta vanhan Tukholman maraton lippiksen (sen on näkönenkin) ja juoksutossut kaapin periltä ja pistin tossua toisen eteen. Pikkulenkki lönkötellen mutta olen ihan tyytyväinen itseeni että jaksoin puuskuttamatta ja kuolematta. Ihana olo kun huomaa taas omistavansa jalat, eli sopiva tunne rasituksesta olemassa. Kyllä hölkkääminen on sitten mukavaa!Pakko laittaa vähän fiilistelykuvia tuosta putipuhtaasta kasvihuoneesta. Vein jo muutamia pelargonioita ruukussa sinne palelemaan. Yöllä voi olla pikkusen kylmä mutta jos eivät siihen kuole niin karaistuvat. Istutettiin toki myös hernettä ja lyhyitä auringonkukkia jotta voidaan jännityksellä odottaa koska viherrystä pukkaa pintaan.Yksi hauskimmista kevätjutuista on tuo kasvihuoneen maalaus. Mimma harrasti sitä jo viime vuonna mutta Marnalle tämäkin oli uutta kuten koko kasvihuone muutenkin. Viime vuonna kun ei siellä vielä juurikaan vieraillut.


Huomenna taidan käydä tulevan mansikkamaan kimppuun - siitä ja muusta tuonnempana!

4 kommenttia:

Elli kirjoitti...

Voi kuinka ihana kasvihuone teillä onkaan :) Minullakin on kasvihuone, tosin vain muovinen ja murto-osa teidän ihanuudesta. Tomaatteja olen siellä kasvattanut ja kasvattelen vissiinkin enemmän lehtiä kuin itse syötäviä osia ;)
Mansikkamaa on täälläkin haaveissa kesällä tapahtuvan muuton myötä. Varailin jo kasvimaalta pikkuista nurkkaa mansikoille, saa nähdä saanko jotain jo istutettua tänä kesänä.

Piipa kirjoitti...

Hurmaava tuo teidän kasvihuoneenne ja nuo maalaukset niin hellyttäviä :)
Blogiini jo kommentoin, mutta tulinpa tännekin, eli siitä patalapusta. Ompa ollut hirveä hinta, omani maksoi 1e!!! Valmiita naamoja olen muistaakseni nähnyt Tampereen Sinooperissa (en nyt muista hintaa, ei muistaakseni paljoa, mielikuva että 0.80e, mutta voin olla väärässäkin) Eli virkkaustaitoisena, sellaisen voisi tehdä varmaan itsekin :) Hauskaa olisi saada tämäkin perinne elvytettyä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kasvihuone on minunkin haaveenani, olisi ihanaa käydä poimimassa itsekasvattamia tomaatteja ja kurkkuja ruokapöytään. Ja hallaöinä viedä herkimmät ruukkukukat sinne lämmittelemään kynttilänvaloon. No onhan se hyvä että on haaveita, jos vaikka joskus toteutuisi :)Kirsi Kirsin käsitöitä-blogista

Mimmarna kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!

Katsotaan mitä saan kasvihuoneeseen istutettua tänä kesänä. Lupaan raportoida asiasta :) Niin ja Elli, onhan niitä amppelimasikoitakin jos ei sinne maahan saakka ehdi niitä laittamaan :) Sellainen meillä on ollut parina viime kesänä kun ei kertakaikkiaan ole joko taipunut vatsansa kanssa tai joutanut miettiin vauvanhoidon lomassa jotain mansikkamaata. Nyt jos alkais taas nuo pihamaatouhutkin sujumaan kun tytöt on isompia :)
Kuten Kirsi kommentissaan sanoi voi kasvihuoneeseen viedä kynttilänvaloon lämmitteleen ne herkimmät kasvit, meillä kyllä kynttilät palaa siellä vain jouluisin...