Hae tästä blogista

torstai 10. syyskuuta 2009

Huilaustauko konitehtaalla



Näitä unipupun huilitaukoja ei kauheasti ole otettu viime päivinä :)

Tänään sain postiin arvontavoiton Terhille ja paljastetaanko tässä nyt Hilma, joka ihan väistämättä tuo mieleeni sen viikonlopun lastenohjelman moppikoiran.





Nimeä en saa päähäni mutta seikkailee siinä ihme karuselliohjelmassa muiden otuksien kanssa. Olikos se Antero vai oliko etana se Antero?? Vaikka yritin saada sitä moppikoiraa pois mielestäni niin ei auttanut:)
Hilmasta tuli melko tukevarunkoinen tamma, vähän on likinäköinen mutta se ei menoa varmasti haittaa. Hilmalla ei ole mikään harja vaan ihan reilusti tukka, voi vaikka letittää jos mieli tekee.

Pari muutakin on nähnyt päivänvalon. Vaikea varmaan uskoa sitä päivänvalon näkemistä kun nämä kuvat on joko vihreitä tai keltaisia kun kuvailen pääasiassa näin öisin kun saan jotain valmiiksi asti.
Joulusesonki on julistettu alkaneeksi tämän syksyn ekan keppiporon valmistuttua.



Sarvien malli on tildaa, mutta muuten omaa vapaankäden tuotantoa eli ilman kaavoja tämäkin jäkälänmaiskuttaja on tehty. Silmät on kuvassa vielä pikkuisen sekaisin kun on näin varhain etelään rynninyt, mutta korjasin ne katsomaan samaan suuntaan ennen tilaajalle vientiä. Poroissa on kyllä hommaa enemmän noiden sarvien kanssa joten jos joku on kiinnostunut tilaamaan niin hinnaksi tulee 20e + mahdolliset postarit 6,70. Postitus onnistuu onneksi maksikirjeenä enkä joutunut ainakaan tänään mitään 'elintarvikelisää' maksamaan vaikka postissa epäilivätkin mun kinkkua lähettäneen kun arvontavoittoa postitin.

Nyt iltasella syntyi myös tämä soukkaturpainen irlanninkiituri.



Olettaisin tämän sukuhaaran risteytyneen joskus lepakon kanssa, ainakin kun korvien mallia katsoo. Tämä taitaa olla varattu vaikka varma en vielä ole, tilaaja kommentoikoon kunhan käy katsomassa :)

Edit: Lisään pari päiväkuvaa, josko nämä olis yhtään oikeamman värisiä...




Suorastaan lempparikseni on tullut tämä pari iltaa sitten syntynyt Neiti Naimi Rosenqvist,



herkkä ja tunteikas ikäneito joka nautiskelee mielellään klo 16 apetta haudutetun teen kera. Hän pitää erityisesti Neiti Marplesta ääneen luettuna :)





Neiti Naimi Rosenqvist on kotia vailla, taitaa siitä tuossa juuri haaveilla pää ikkunanpokaan nojaten.



Joten jos joku jo tilauksen tehneistä haluaa tämän neidin niin ilmoittakoon pikaisesti tai jos joku muu haluaa neidin hankkia omakseen (18e + postarit) niin laittakoon sähköpostia sivupalkin osoitteeseen. Jos siis raskin luopua....taidan olla tosi hyvä yrittäjä :) Niin muuten, Y-tunnuskin saapui jo!

Omenat on kypsyneet ja ensimmäiset omenapiirakat on syöty, toiset ja kolmannetkin moneen kertaan.


Tein luumuista ja omenoista tällaisen piiraan ja saman tien se tuosta pelliltä katosi. Onneksi Mimmallekin tuntuu tänä syksynä omena sopivan :) Olen upottanut kohta ison purkillisen puolukkasurvosta muffinsseihin kun muuten nuo neidit ei oikein puolukkaa maistele. Banaanin kun vielä survoo sekaan (ja tietysti sitä sokeriakin) niin puolukan maku pehmenee kummasti. Jos joku mahdollisesti kaipailee munatonta & maidotonta muffinssireseptiä niin täältä pesee:
3½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
n. 1 -1½ dl kaura-, soija- tai riisimaitoa tai mehua
1 dl öljyä
2-3 rkl puolukkasurvosta
1 soseutettu banaani.
Kypsennys 200 asteessa n.15-20 min.
Itse kun noita munattomia & maidottomia reseptejä oon aina kissojen ja koirien kanssa etsiskellyt niin pistetään tämä jakoon jos joku haluaa kokeilla. Tuo on siis oma sovellukseni perusmuffinssireseptistä.

Joulua kai tämäkin pikaenkeli enteilee :)



Tein ystäväni äidille tämän malliksi kun haluaa itse oppia enkeleitä tekemään. Ohje löytyy Karttusen & Santosen kirjasta Helmitöiden vuosi.

Sitten haaveilen näistä tuunauksista :) Kunhan aikaa vaan löytyis. Kontista ostin tällaisen pinkin pitsiliinan, pistin osat uuteen järjestykseen ja sain siitä pitsihuivin!


Ehkä isompiin koloihin täytyisi vielä jotain keksiä. Tai sitten ei. Kuljetaan pöytäliina kaulalla :)

Mukavaa viikonloppua kaikille! Ja muistakaa ulkoiluttaa kirahveja, meillä ne kulkee vaaleanpunaisissa ballerinoissa....

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Oi, I H A N A tuo neiti Naimi!

emmi kirjoitti...

Olli on se moppi koira :) Nämä kepparit on NIIN valloittavia!