Hae tästä blogista

tiistai 11. elokuuta 2009

Vanhat lelut ja uudet kujeetLöysin aitasta vanhoja barbeja ja niistäkös riemu repesi. Kumma juttu, uudempiakin on jo leikeissä ollut mutta nämä tuntuu kiinnostavan enemmän. Kaikki tuoksuu ummehtuneelta (miehen mukaan soputeltalta), löysin aitasta muutakin vaatetta jotka pistin koneeseen ja sen jälkeen kylppäri tuoksui aivan 'vanhalta vaatteelta', no ehkä sitten siltä talven jälkeen esiin otetulta soputeltalta.Nuo aikanaan tekemäni barbin vaatteet on kyllä aikas tekeleitä! Sieltä löytyy veljen vanhasta paidan hihasta tehty puolihame, jäniksen käpälästä tehty puuhka ja kaikkea muuta mielenkiintoista. Yksi nukeista oli mulle erityisen rakas, en vaan muista oliko nämä nuket jotain Daisyja vai mitä, hieman pienempiä ovat kuin barbit.Kirpparillakin on tullut käytyä. Ihan lähinaapurustossa oli viikonloppuna autotallikirppis. Nuo on sitten mukavia paikkoja! Löytyi jokseenkin rohee pikkulaukku tyttöjen leikkeihin, itselleni ostin paidan ja hameen ja tietysti helmiä (purettavaksi). Kaikki yhteensä 6e. Ja eilen poikkesin Kontissa, heitin sinne 6 kassia tavaraa ja ostin Marnalle muumiuikkarit, 1,90e. Kerrankin järkiostos!

Meillä on ollut pikkuisen erimielisyyksiä esikoisen kanssa ;) Naapurin Lissu vinkkasi että MLL:n sivuilta löytyy vinkkiä palkkion avulla sopuun - tyyppisistä harjoituksista joten me yhdessä väsäsimme Mimman 'palkkionmetsästystaulun' jääkaapin oveen. Kun päivä on mennyt edes jokseenkin sopuisasti saa värittää yhden pallukan ja välietappeja on runsaasti. On pikku-kakkosen puistokäynti ja jätskibaari ja lopulta se keikka Hop-Lopiin! Jos siis sinne saakka joskus päästään.. ;) On kyllä toiminut näiden parin päivän aikana hyvin, vaikka tänään tuntui olevan jo hieman kyllästymistä koko touhuun.Mun iltakässyilyt on olleet tätä konitehtailua. Eilen kyllä tuhrasin koteloa helmityöneuloilleni tunti tolkulla vaan en saanut sitten mitään kunnollista aikaan. Että se turhauttaa!Näissä tulevissa hepoissa on jo hieman retrohenkeä, vanhoja kankaita hyödynnän.

Olen jo aloittanut syys- ja talvikamppeiden inventaarion. Meillä on sellainen onni että serkun tytöt on sopivasti samaa ikäluokkaa ja ollaan aina vanhemmalle tytölle saatu sieltä paljon vaatetta. Nyt nuorimmaiset pikkuserkukset sattuvat olemaan ihan samaa kokoa kun ikäeroa on vain muutama kuukausi joten vaatteet seilaa tässä kahden huushollin väliä edestakaisin. Minä kun olen ollut myös aikanani serkussarjan nuorimmainen olen saanut kassi kaupalla vaatetta muilta. Ne vaatekassipäivät oli ihan jouluja!
Tuota inventaariota tehdessäni ihmettelin että mistä näitä haalareita ja haalareita ja haalareita oikein tulee. Siis meillä on ainakin 14 haalarit nopeasti laskettuna! Eikä siinä ole siis vielä niitä 2-osaisia talviasuja... niin ja lapsiahan meillä on siis ne kaksi. Nyt täytyy ihan kyselyä pistää että monetko haalarit teillä suurperheillä oikein onkaan?
Pistin heti myyntiin 5 haalarit, ainakin 3 toivottavasti palautuu serkun perheeseen, kahdet vein Konttiin ja vielä ainakin muutamat menee kiertoon jonnekin. Harvat näistä on meidän itse uutena ostamat ja osa siis vain lainassa, mutta kuitenkin.... 14!

Tänään onkin ollut puuhakas päivä, leivottiin tyttöjen kanssa kanttarellipiirakkaa (kiitos Karhun pikkurouvalle kanttarelleista), mustikkapiirakkaa ja pullaa.


Ja kun sen päälle lähdettiin meidän lähirantaan uimaan niin tyttöjen vatsat pullotti kuin uimarenkaat. Tytöt nautti pyöräkyydistä kärryssä ja minä poljin. Sattui korviini eilen radiosta kun joku mies 'mainosti' sähköpyörää ja tuskaili kuinka hirveää on jos lasta (1kpl) tarhaan viedessä (matkaa oli 2-3km) sähköpyörän akku simahtaa. Että ylämäet on sitten tappavia kun vetää kärryä perässä. Juu-u, minä se ihan tällä kauramoottorilla polkasen nämä tytöt yhteispainossa 30kg + kärry täällä hiekkateillä mäet sun muut notkelmat. Kerrankin saa olla itsestään ylpeä :) :)Vieläköhän uintikelit jatkuis..?

2 kommenttia:

Elli kirjoitti...

Meillä oli muistaakseni kolme haalaria käytössä viime talvena. Yksi ihmisten ilmoille menemistä varten ;) Yksi pihahommissa ja kolmas varapukuna. Meillekkin kerääntyy välillä jotain vaatetta hirmuiset määrät kavereilta, mutta olen laittanut melkeinpä heti sitten kiertoon ettei tarvitse niitä itse säilöä kaapeissa.

Palkintotaulu tehoaa tietyn ajan, olen kokeillut useampaan otteeseen :D Ensimmmäiset päivät ovat toki kiinnostavia, mutta sitten se hiipuu. Jatka vaan vaikka kiinnostus ei olisikkaan niin suurta, kummasti kuitenkin välietapit sitten ilahduttavat kun sinne pääsette.

Meillä oli eräs versio taulusta käytössä melko äskettäin kun piti päästä eroon kuusivuotta olleesta tavasta, nimittäin sormien imemisestä. Välietapit oli joka aamu ja ensimmäisen kymmenen aamun jälkeen oli sitten isompia suunnitelmia. Joten lahjontaa, lahjontaa :)

Välillä kyllä mietin että äiskällekkin, siis itselleni, olisi palkintotaulu paikallaan :D

Mimmarna kirjoitti...

Hei Elli!

Voi hurja, että kolme haalaria... :) Jos totta puhutaan niin ei meilläkään käytössä ollut kuin ne pari haalaria kummallakin tytöllä, eli kaikki muut oli jotain mun ihmehankintojani milloin mistäkin (kun ei koskaan muistanut että sattuiskohan oleen just tätä kokoa kotona ja varmaan kohta tarvitaan - just joo!)
Meilläkin tuo palkkionmetsästys on kokenut tänään kasvavaa inflaatiota. Ei tunnu tehoavan kauhean pitkään.
Kannatan ehdottomasti ja lämpimästi sitä äitien palkintotaulua!!! Hyviä parin päivän välietappeja olisi esim. jalkahoito, hieronta yms...